Walnoot Honingtaart

Walnoot Honingtaart

Ingrediënten voor 8-10 personen:

Voor het deeg:
  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter (in blokjes gesneden)
  • 50 g suiker
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels koud water
Voor de vulling:
  • 200 g walnoten (grof gehakt)
  • 100 g hele walnoten (voor garnering)
  • 150 g honing
  • 75 g bruine suiker
  • 100 g ongezouten boter
  • 150 ml slagroom
  • Snufje zout
Voor garnering:
  • Extra honing om te besprenkelen
  • Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze

1. Het deeg maken:

  1. Meng de bloem en suiker in een kom. Voeg de koude boterblokjes toe en wrijf ze met je vingertoppen door de bloem tot een kruimelig mengsel ontstaat.
  2. Voeg de eidooier en het koude water toe en kneed snel tot een soepel deeg. Wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

2. De taartbodem bakken:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkvlak en bekleed een ingevette taartvorm (24 cm). Snijd het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  3. Leg bakpapier op het deeg en vul met bakbonen of rijst. Bak de bodem 15 minuten blind in de oven. Verwijder de bakbonen en bak nog 5-10 minuten tot de bodem goudbruin is. Laat afkoelen.

3. De vulling maken:

  1. Verwarm in een pan op laag vuur de honing, bruine suiker en boter tot de suiker volledig is opgelost. Roer goed.
  2. Voeg de slagroom en een snufje zout toe. Laat het mengsel 2-3 minuten zachtjes koken zodat het iets indikt.
  3. Roer de gehakte walnoten door de honingvulling.

4. De taart vullen en bakken:

  1. Giet het honing-walnoten mengsel in de afgekoelde taartbodem en verdeel gelijkmatig.
  2. Leg de hele walnoten bovenop de vulling als decoratie.
  3. Bak de taart 15-20 minuten in de oven tot de vulling borrelt en goudbruin is.

5. Serveren:

  1. Laat de taart volledig afkoelen zodat de vulling goed opstijft.
  2. Besprenkel met extra honing en bestrooi eventueel met poedersuiker voor een mooie afwerking.
  3. Snijd in punten en serveer met een kopje koffie of thee.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print