Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Warme Dadelcake met Toffeesaus
Ingrediënten voor 6-8 personen:
Voor de dadelcake:
200 g ontpitte dadels (fijngehakt)
250 ml kokend water
1 theelepel baking soda
100 g roomboter (zacht)
150 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
1 theelepel vanille-extract
150 g zelfrijzend bakmeel
1 snufje zout
Voor de toffeesaus:
150 g lichtbruine basterdsuiker
200 ml slagroom
50 g roomboter
1 theelepel vanille-extract
Snufje zeezout
Garnering:
Vanille-ijs of opgeklopte slagroom
Gehakte dadels (optioneel)
Poedersuiker
Bereiding:
1. De dadelcake bereiden:
Verwarm de oven voor op
180°C
en vet een cakevorm of ovenschaal in.
Doe de fijngehakte dadels in een kom en giet het kokende water erover. Voeg de baking soda toe, roer door en laat
10 minuten
weken.
Klop de boter en basterdsuiker met een mixer tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe, samen met het vanille-extract.
Spatel het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout door het beslag. Roer als laatste het dadelmengsel (inclusief het weekvocht) door het beslag.
Giet het beslag in de ingevette vorm en bak de cake
30-35 minuten
in het midden van de oven, tot een prikker er schoon uitkomt.
2. De toffeesaus maken:
Doe de basterdsuiker, slagroom, boter en vanille-extract in een steelpan.
Verwarm op laag vuur en roer regelmatig totdat de suiker is opgelost en de saus begint te pruttelen.
Laat de saus
5 minuten
zachtjes inkoken en voeg een snufje zeezout toe voor extra smaak. Haal van het vuur en houd warm.
3. Serveren:
Snijd de warme dadelcake in porties en leg ze op borden.
Giet de warme toffeesaus royaal over de cake.
Serveer met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom voor een perfecte balans.
Garneer met gehakte dadels en een lichte bestuiving van poedersuiker.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email