Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Wild Zwijnfilet met Rozemarijn en Knoflook
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de wild zwijnfilet:
4 wild zwijnfilets (ca. 180 g per stuk)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
2 el olijfolie
1 el boter
Zout en versgemalen peper
Voor de rode wijnsaus:
1 sjalot, fijngehakt
200 ml rode wijn
150 ml wildfond
1 takje tijm
1 laurierblad
1 el boter (om de saus te binden)
Bijgerechten:
800 g geroosterde aardappelen
400 g sperziebonen, gesauteerd in boter
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Dep de wild zwijnfilets droog en wrijf ze in met zout, peper, knoflook en rozemarijn.
Laat 30 minuten marineren op kamertemperatuur.
Wild zwijnfilet bakken:
Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de filets 3-4 minuten per kant voor een mooie korst en een rosé binnenkant.
Haal de filets uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten.
Rode wijnsaus maken:
Gebruik dezelfde pan en bak de sjalot tot glazig.
Voeg de rode wijn, tijm en laurierblad toe, en laat het mengsel inkoken tot de helft.
Voeg de wildfond toe en laat nogmaals reduceren.
Zeef de saus en monteer met een klontje boter voor een gladde textuur.
Bijgerechten klaarmaken:
Rooster de aardappelen in de oven met olijfolie, zout en peper op 200°C gedurende 25-30 minuten.
Sauteer de sperziebonen kort in boter en breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Snijd de wild zwijnfilets in dunne plakken en leg ze op een bord.
Schep de rode wijnsaus over het vlees.
Serveer met geroosterde aardappelen en sperziebonen.
Garneer met een takje rozemarijn voor een elegante presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email