Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Wild Zwijnkroketjes met Mosterdsaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de kroketjes:
300 g wild zwijnragout (huisgemaakt of kant-en-klaar)
50 g boter
50 g bloem
300 ml wildfond
1 eidooier
100 g paneermeel
100 g bloem (voor paneerlaag)
2 eieren (losgeklopt)
Zout en peper naar smaak
Olie om te frituren
Voor de mosterdsaus:
3 el mayonaise
1 el Dijonmosterd
1 tl honing
1 tl citroensap
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Ragout maken:
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer tot een gladde roux ontstaat.
Voeg langzaam de wildfond toe en roer goed door tot een dikke saus ontstaat.
Meng de ragout door de saus en breng op smaak met zout en peper.
Roer de eidooier erdoor en laat het mengsel afkoelen in de koelkast.
Kroketjes vormen:
Neem kleine porties van de afgekoelde ragout en rol ze tot cilindervormige kroketjes.
Rol de kroketjes door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal indien nodig voor een dikkere paneerlaag.
Kroketjes frituren:
Verhit de olie in een frituurpan of diepe koekenpan tot 180°C.
Frituur de kroketjes 2-3 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Mosterdsaus maken:
Meng de mayonaise, Dijonmosterd, honing, citroensap, zout en peper in een kom tot een gladde saus.
Serveren:
Leg de kroketjes op een serveerbord en serveer met een schaaltje mosterdsaus.
Garneer met verse kruiden zoals peterselie of tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email