Wild Zwijnworstjes met Dijonmayonaise

Wild Zwijnworstjes met Dijonmayonaise

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de wild zwijnworstjes:
    • 8 kleine wild zwijnworstjes
    • 1 el olijfolie
    • 1 tl verse rozemarijn, fijngehakt
    • 1 tl verse tijm, fijngehakt
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de Dijonmayonaise:
    • 4 el mayonaise
    • 1 el Dijonmosterd
    • 1 tl honing
    • 1 tl citroensap
    • Snufje zout
  • Voor serveren:
    • Verse kruiden (zoals peterselie) voor garnering
    • Klein schaaltje ingelegde groenten (zoals cornichons of augurken)
    • Sneetjes zuurdesembrood of stokbrood, licht geroosterd

Bereidingswijze:

  1. Wild zwijnworstjes bereiden:
    • Wrijf de wild zwijnworstjes in met olijfolie, rozemarijn, tijm, zout en peper.
    • Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur.
    • Grill de worstjes ongeveer 10-12 minuten, regelmatig kerend, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  2. Dijonmayonaise maken:
    • Meng de mayonaise, Dijonmosterd, honing, citroensap en een snufje zout in een kom.
    • Roer goed door tot een gladde saus en zet apart.
  3. Bord opmaken:
    • Leg de gegrilde wild zwijnworstjes op een houten plank of serveerschaal.
    • Voeg een schaaltje Dijonmayonaise en ingelegde groenten toe.
    • Garneer met verse kruiden en serveer met geroosterd brood.
  4. Serveren:
    • Serveer direct, terwijl de worstjes nog warm zijn, en geniet van de rijke en hartige smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print