Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Ganzenborst met Gekarameliseerde Sinaasappels in Rode Wijnsaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de ganzenborst:
4 ganzenborstfilets (ca. 200 g per stuk)
2 el olijfolie
1 el boter
Zout en versgemalen peper
Voor de gekarameliseerde sinaasappels:
2 sinaasappels, in dunne schijfjes
1 el boter
1 el suiker
1 el Grand Marnier (optioneel)
Voor de rode wijnsaus:
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
200 ml rode wijn
200 ml wildfond
1 el honing
1 takje tijm
1 laurierblad
1 el boter (om de saus te binden)
Bijgerechten:
800 g geroosterde aardappelen
400 g gesauteerde sperziebonen
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Laat de ganzenborstfilets 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Snijd de vetkant kruislings in zonder het vlees te raken.
Ganzenborst bakken:
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.
Leg de ganzenborst met de vetkant naar beneden in de pan en bak 6-8 minuten tot het vet krokant is.
Draai de borst om en bak nog 2-3 minuten voor een rosé binnenkant.
Haal de filets uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
Gekarameliseerde sinaasappels maken:
Verhit boter in een pan en voeg de sinaasappelschijfjes toe.
Strooi de suiker over de schijfjes en laat ze 2-3 minuten karamelliseren.
Voeg eventueel Grand Marnier toe en flambeer kort.
Rode wijnsaus maken:
Gebruik dezelfde pan als de ganzenborst en bak de sjalot en knoflook tot glazig.
Voeg rode wijn, tijm, laurier, en honing toe en laat 5 minuten inkoken.
Voeg de wildfond toe en laat de saus nogmaals reduceren.
Zeef de saus en monteer met boter voor een glanzende textuur.
Bijgerechten klaarmaken:
Rooster de aardappelen met olijfolie, zout en peper op 200°C gedurende 25-30 minuten.
Sauteren de sperziebonen kort in boter en breng op smaak met zout.
Serveren:
Snijd de ganzenborst in plakjes en leg ze op een bord.
Schep de rode wijnsaus eroverheen.
Garneer met gekarameliseerde sinaasappelschijfjes en een vleugje sinaasappelzest.
Serveer met geroosterde aardappelen en sperziebonen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email