Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Wilde Paddenstoelensalade Met Parmezaanse Schilfers
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de salade:
200 g wilde paddenstoelen (bijv. shiitake, oesterzwammen, cantharellen)
1 el olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
100 g gemengde sla (bijv. rucola, veldsla en babyspinazie)
50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
Zout en peper naar smaak
Voor de dressing:
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 tl Dijonmosterd
1 tl honing
Zout en peper naar smaak
Voor garnering:
Verse kruiden (zoals peterselie of bieslook)
Optioneel: geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze:
Paddenstoelen bereiden:
Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het begint te geuren.
Voeg de wilde paddenstoelen toe en bak 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
Dressing maken:
Meng de olijfolie, balsamicoazijn, Dijonmosterd, honing, zout en peper in een kom. Klop goed door.
Salade samenstellen:
Verdeel de gemengde sla over de borden.
Leg de gebakken paddenstoelen bovenop de sla.
Besprenkel de salade met de dressing.
Afwerken:
Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas en verse kruiden.
Voeg optioneel geroosterde pijnboompitten toe voor extra crunch.
Serveren:
Serveer direct als licht en smaakvol voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email