Wilde Risotto Met Rode Biet, Geitenkaas en Dille

Wilde Risotto Met Rode Biet, Geitenkaas en Dille

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g arboriorijst
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 middelgrote rode bieten, gekookt en geraspt
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 ml witte wijn
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 el verse dille, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de arboriorijst toe en bak kort mee tot de korrels glazig worden.
  3. Blus af met witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg geleidelijk de bouillon toe, een soeplepel per keer, terwijl je blijft roeren.
  4. Na 15 minuten koken, voeg de geraspte rode biet toe en kook tot de rijst gaar is.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Roer de geitenkaas en dille erdoor.
  6. Serveer warm, gegarneerd met extra dille en een druppel olijfolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print