Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Winterse Bruschetta
Ingrediënten voor 4 personen:
1 klein stokbrood of ciabatta
200 g pompoen, in kleine blokjes
2 el olijfolie
1 tl gedroogde tijm
50 g feta, verkruimeld
1 el balsamicocrème
Zout en peper naar smaak
Optioneel: een handje geroosterde pompoenpitten voor extra crunch
Bereidingswijze
:
Voorbereiden van de pompoen
:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi met tijm, zout, en peper.
Rooster de pompoen in de oven gedurende 20-25 minuten, totdat deze zacht en licht gekarameliseerd is.
Brood voorbereiden
:
Snijd het stokbrood of de ciabatta in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Bestrijk de plakjes met de resterende olijfolie en leg ze op een bakplaat.
Rooster het brood 5-7 minuten in de oven, totdat het licht krokant is.
Bruschetta samenstellen
:
Beleg de geroosterde broodjes met de warme pompoenblokjes.
Strooi de verkruimelde feta over de pompoen.
Druppel een beetje balsamicocrème over elke bruschetta voor een zoet-zure smaak.
Serveren
:
Leg de bruschetta’s op een serveerschaal en garneer eventueel met geroosterde pompoenpitten voor een knapperige bite.
Serveer direct terwijl het brood en de toppings warm zijn.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email