Winterse Bruschetta

Winterse Bruschetta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 klein stokbrood of ciabatta
  • 200 g pompoen, in kleine blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 50 g feta, verkruimeld
  • 1 el balsamicocrème
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een handje geroosterde pompoenpitten voor extra crunch

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de pompoen:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi met tijm, zout, en peper.
    • Rooster de pompoen in de oven gedurende 20-25 minuten, totdat deze zacht en licht gekarameliseerd is.
  2. Brood voorbereiden:
    • Snijd het stokbrood of de ciabatta in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
    • Bestrijk de plakjes met de resterende olijfolie en leg ze op een bakplaat.
    • Rooster het brood 5-7 minuten in de oven, totdat het licht krokant is.
  3. Bruschetta samenstellen:
    • Beleg de geroosterde broodjes met de warme pompoenblokjes.
    • Strooi de verkruimelde feta over de pompoen.
    • Druppel een beetje balsamicocrème over elke bruschetta voor een zoet-zure smaak.
  4. Serveren:
    • Leg de bruschetta’s op een serveerschaal en garneer eventueel met geroosterde pompoenpitten voor een knapperige bite.
    • Serveer direct terwijl het brood en de toppings warm zijn.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print