Wortel-Linzensoep met Koriander

Wortel-Linzensoep met Koriander

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g wortelen, geschild en in plakjes
  • 100 g rode linzen, afgespoeld
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse koriander, fijngehakt
  • Een scheutje olijfolie of een lepel yoghurt (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Groenten bakken
  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de wortelen toe, samen met de gemalen komijn en koriander, en bak deze 5 minuten mee om de smaken vrij te laten komen.
2. Bouillon en linzen toevoegen
  1. Voeg de rode linzen en groentebouillon toe aan de pan. Breng aan de kook.
  2. Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de wortelen en linzen zacht zijn.
3. Pureren
  1. Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde, romige textuur te pureren.
  2. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en een scheutje olijfolie of yoghurt.
  2. Serveer warm met een stuk knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print