Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Wortel-Linzensoep met Koriander
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g wortelen
, geschild en in plakjes
100 g rode linzen
, afgespoeld
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 liter groentebouillon
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen korianderzaad
1 eetlepel olijfolie
Sap van 1 citroen
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse koriander
, fijngehakt
Een scheutje olijfolie
of een lepel yoghurt (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Groenten bakken
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
Voeg de wortelen toe, samen met de gemalen komijn en koriander, en bak deze
5 minuten
mee om de smaken vrij te laten komen.
2. Bouillon en linzen toevoegen
Voeg de rode linzen en groentebouillon toe aan de pan. Breng aan de kook.
Laat de soep
20-25 minuten
zachtjes koken, totdat de wortelen en linzen zacht zijn.
3. Pureren
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde, romige textuur te pureren.
Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en een scheutje olijfolie of yoghurt.
Serveer warm met een stuk knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email