3 grote wortels, geschild en in dunne plakjes gesneden
8 radijzen, in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd
Voor de tahinidressing:
3 eetlepels tahini
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel honing
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
2-3 eetlepels water om de dressing te verdunnen
Bereidingswijze:
Meng de tahini, citroensap, olijfolie, honing en knoflook in een kom. Voeg langzaam het water toe om de dressing tot een gietbare consistentie te verdunnen. Breng op smaak met zout en peper.
Plaats de plakjes wortel en radijs in een grote kom en voeg de peterselie toe.
Giet de tahinidressing over de groenten en meng voorzichtig om alles te coaten.
Garneer de salade met de geroosterde sesamzaadjes.