100 ml Marsala-wijn (of andere dessertwijn, zoals sherry of witte wijn)
1 theelepel vanille-extract (optioneel)
Verse aardbeien, frambozen of ander fruit (voor serveren)
Lange vingers of koekjes (voor garnering)
Bereidingswijze
1. Bereid de ingrediƫnten:
Zorg ervoor dat de eidooiers op kamertemperatuur zijn.
Plaats een kom boven een pan met zachtjes kokend water (au bain-marie). Let op: de kom mag het water niet raken.
2. Klop de zabaglione:
Doe de eidooiers en de suiker in de kom en klop met een garde (of elektrische mixer) tot het mengsel lichtgeel en romig wordt.
Voeg de Marsala-wijn geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen.
Blijf het mengsel ongeveer 8-10 minuten kloppen boven het waterbad. Het mengsel wordt luchtig en dikker. Het moet dik genoeg zijn om aan een lepel te blijven hangen.
3. Serveren:
Haal de kom van het vuur en voeg eventueel een theelepel vanille-extract toe. Roer voorzichtig.
Verdeel de warme zabaglione over glazen of kommetjes.
Garneer met verse aardbeien, frambozen of ander fruit en serveer met een lange vinger of krokant koekje.