Zabaglione

Zabaglione

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 eidooiers
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 100 ml Marsala-wijn (of andere dessertwijn, zoals sherry of witte wijn)
  • 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
  • Verse aardbeien, frambozen of ander fruit (voor serveren)
  • Lange vingers of koekjes (voor garnering)

Bereidingswijze

1. Bereid de ingrediƫnten:

  1. Zorg ervoor dat de eidooiers op kamertemperatuur zijn.
  2. Plaats een kom boven een pan met zachtjes kokend water (au bain-marie). Let op: de kom mag het water niet raken.

2. Klop de zabaglione:

  1. Doe de eidooiers en de suiker in de kom en klop met een garde (of elektrische mixer) tot het mengsel lichtgeel en romig wordt.
  2. Voeg de Marsala-wijn geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen.
  3. Blijf het mengsel ongeveer 8-10 minuten kloppen boven het waterbad. Het mengsel wordt luchtig en dikker. Het moet dik genoeg zijn om aan een lepel te blijven hangen.

3. Serveren:

  1. Haal de kom van het vuur en voeg eventueel een theelepel vanille-extract toe. Roer voorzichtig.
  2. Verdeel de warme zabaglione over glazen of kommetjes.
  3. Garneer met verse aardbeien, frambozen of ander fruit en serveer met een lange vinger of krokant koekje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print