Meng in een kom de teriyakisaus, honing, knoflook en geraspte gember.
Leg de zalmfilets in een schaal en giet de marinade erover. Laat de zalm 15-30 minuten marineren in de koelkast.
Geroosterde groenten:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de paprika’s, courgette, broccoli en rode ui met olijfolie, zout, peper en rozemarijn.
Verdeel de groenten gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Rooster de groenten 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en zacht zijn.
Zalm bakken:
Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een glanzende laag van de marinade hebben.
Bestrooi de zalm met sesamzaadjes en lente-uitjes voor het serveren.
Serveren:
Verdeel de geroosterde groenten over de borden en leg een zalmfilet op elk bord.
Garneer met extra lente-uitjes en een beetje van de overgebleven marinade, indien gewenst.