Zalm Teriyaki met Geroosterde Groenten

Zalm Teriyaki met geroosterde groenten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de zalm:
    • 4 zalmfilets (ca. 150 g per filet)
    • 100 ml teriyakisaus
    • 2 eetlepels honing
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel verse gember, geraspt
    • 1 eetlepel sesamzaadjes
    • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • Voor de geroosterde groenten:
    • 2 rode paprika’s, in repen gesneden
    • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
    • 200 g broccoli, in kleine roosjes
    • 1 rode ui, in parten gesneden
    • 3 eetlepels olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel rozemarijn, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Zalm marineren:
    • Meng in een kom de teriyakisaus, honing, knoflook en geraspte gember.
    • Leg de zalmfilets in een schaal en giet de marinade erover. Laat de zalm 15-30 minuten marineren in de koelkast.
  2. Geroosterde groenten:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Meng de paprika’s, courgette, broccoli en rode ui met olijfolie, zout, peper en rozemarijn.
    • Verdeel de groenten gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier.
    • Rooster de groenten 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en zacht zijn.
  3. Zalm bakken:
    • Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een glanzende laag van de marinade hebben.
    • Bestrooi de zalm met sesamzaadjes en lente-uitjes voor het serveren.
  4. Serveren:
    • Verdeel de geroosterde groenten over de borden en leg een zalmfilet op elk bord.
    • Garneer met extra lente-uitjes en een beetje van de overgebleven marinade, indien gewenst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print