Zalmfilet in Bladerdeeg met Dillesaus

Zalmfilet in Bladerdeeg met Dillesaus

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de zalm in bladerdeeg:
  • 4 zalmfilets (ongeveer 150 g per stuk, zonder vel)
  • 1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar, gekoeld)
  • 100 g spinazie (vers)
  • 100 g roomkaas (naturel)
  • 1 eetlepel verse dille (fijngehakt)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eidooier (losgeklopt met 1 eetlepel water)
  • Zout en peper naar smaak
Voor de dillesaus:
  • 200 ml kookroom
  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 1 eetlepel verse dille (fijngehakt)
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

1. De vulling voorbereiden:

  1. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de spinazie kort tot deze geslonken is. Laat goed uitlekken en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
  2. Meng de roomkaas met de fijngehakte dille, citroensap, zout en peper. Roer de afgekoelde spinazie erdoor.

2. Zalm inpakken:

  1. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het bladerdeeg in vier gelijke rechthoeken.
  2. Leg een zalmfilet op elk stuk bladerdeeg. Bestrooi de zalm met een beetje zout en peper.
  3. Verdeel het roomkaas-spinaziemengsel over de zalmfilets.
  4. Vouw het bladerdeeg dicht rond de zalm, zodat het een mooi pakketje vormt. Druk de randen stevig aan en zorg dat ze goed gesloten zijn.
  5. Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eidooier voor een goudbruine glans. Maak eventueel een decoratief patroontje in het deeg met een mespunt.

3. Bakken:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Plaats de zalmpakketjes in het midden van de oven en bak ze 20-25 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

4. De dillesaus bereiden:

  1. Smelt de boter in een steelpannetje en fruit de sjalot kort tot deze zacht is.
  2. Voeg de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de saus enkele minuten inkoken tot een lichte dikte.
  3. Roer de fijngehakte dille en citroensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveren:

  1. Leg de gebakken zalmpakketjes op een bord en serveer met een royale lepel dillesaus.
  2. Garneer met wat extra verse dille en een partje citroen voor een frisse toets.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print