Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zeeduivel in een saffraansaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de zeeduivel:
4 zeeduivelfilets
(ongeveer 150-200 g per stuk)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter
Zout en peper
, naar smaak
Voor de saffraansaus:
250 ml visbouillon
150 ml droge witte wijn
100 ml room
1 sjalot
, fijngehakt
1 teentje knoflook
, fijngehakt
1 snufje saffraan
1 eetlepel boter
Zout en peper
, naar smaak
Voor erbij:
Gestoomde groenten
(zoals wortels of groene asperges)
Rijst of aardappelpuree
Bereidingswijze:
1. Saffraansaus maken
Week de saffraan in een eetlepel warm water en zet apart.
Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de witte wijn toe en laat deze
5 minuten
inkoken.
Voeg de visbouillon en het saffraanmengsel toe en laat nog
5-7 minuten
inkoken.
Roer de room erdoor en laat de saus zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
2. Zeeduivelfilets bakken
Dep de zeeduivelfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de zeeduivelfilets
3-4 minuten per kant
, afhankelijk van de dikte, tot ze goudbruin en gaar zijn.
3. Serveren
Plaats de zeeduivelfilets op een bord en lepel de saffraansaus erover.
Serveer met gestoomde groenten en rijst of aardappelpuree.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email