Zeeduivel in een saffraansaus

Zeeduivel in een saffraansaus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de zeeduivel:
  • 4 zeeduivelfilets (ongeveer 150-200 g per stuk)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de saffraansaus:
  • 250 ml visbouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 100 ml room
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 snufje saffraan
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper, naar smaak
Voor erbij:
  • Gestoomde groenten (zoals wortels of groene asperges)
  • Rijst of aardappelpuree

Bereidingswijze:

1. Saffraansaus maken
  1. Week de saffraan in een eetlepel warm water en zet apart.
  2. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de witte wijn toe en laat deze 5 minuten inkoken.
  4. Voeg de visbouillon en het saffraanmengsel toe en laat nog 5-7 minuten inkoken.
  5. Roer de room erdoor en laat de saus zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
2. Zeeduivelfilets bakken
  1. Dep de zeeduivelfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de zeeduivelfilets 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, tot ze goudbruin en gaar zijn.
3. Serveren
  1. Plaats de zeeduivelfilets op een bord en lepel de saffraansaus erover.
  2. Serveer met gestoomde groenten en rijst of aardappelpuree.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print