Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zoete aardappelsoep met kokosmelk en limoen
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g zoete aardappelen
, geschild en in blokjes gesneden
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 stuk gember (2 cm)
, geraspt
1 eetlepel rode currypasta
(pas aan naar smaak)
1 blik kokosmelk
(400 ml)
500 ml groentebouillon
1 limoen
, sap en rasp
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse koriander
, fijngehakt
Geroosterde kokosvlokken
Een partje limoen
Bereidingswijze:
1. Basis maken
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak tot ze geurig en zacht zijn.
Roer de rode currypasta erdoor en bak nog
1-2 minuten
mee.
2. Zoete aardappelen koken
Voeg de blokjes zoete aardappel toe aan de pan en roer goed door.
Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat de soep
15-20 minuten
zachtjes koken, totdat de zoete aardappelen gaar zijn.
3. Pureren
Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde en romige textuur.
Voeg het limoensap en -rasp toe en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, geroosterde kokosvlokken en een partje limoen.
Serveer warm met knapperig brood of naan erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email