Zoete aardappelsoep met kokosmelk en limoen

Zoete aardappelsoep met kokosmelk en limoen

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember (2 cm), geraspt
  • 1 eetlepel rode currypasta (pas aan naar smaak)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse koriander, fijngehakt
  • Geroosterde kokosvlokken
  • Een partje limoen

Bereidingswijze:

1. Basis maken
  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak tot ze geurig en zacht zijn.
  3. Roer de rode currypasta erdoor en bak nog 1-2 minuten mee.
2. Zoete aardappelen koken
  1. Voeg de blokjes zoete aardappel toe aan de pan en roer goed door.
  2. Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de zoete aardappelen gaar zijn.
3. Pureren
  1. Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde en romige textuur.
  2. Voeg het limoensap en -rasp toe en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, geroosterde kokosvlokken en een partje limoen.
  2. Serveer warm met knapperig brood of naan erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print