Zoute Pistache-Croissants met Witte Chocolade Ganache

Zoute Pistache-Croissants met Witte Chocolade Ganache

Ingrediënten voor 6 stuks:

Voor de Croissants:
  • 6 mini-croissants (vers of diepgevroren, gebakken volgens verpakking)
Voor de Pistachevulling:
  • 100 g gepelde pistachenoten (ongezouten)
  • 50 g poedersuiker
  • 30 g ongezouten boter, zacht
  • 1-2 el melk (om te verdunnen)
  • 1/4 tl zeezout
Voor de Witte Chocolade Ganache:
  • 100 g witte chocolade, fijngehakt
  • 50 ml slagroom
Voor de Garnering:
  • Extra gehakte pistachenoten
  • Zeezoutvlokken

Bereidingswijze

  1. Bereid de Pistachevulling
    • Rooster de pistachenoten licht in een droge pan voor extra smaak. Laat afkoelen en maal ze fijn in een keukenmachine.
    • Voeg de poedersuiker, boter en zeezout toe en mix tot een gladde pasta. Voeg indien nodig melk toe om de vulling smeuïg te maken.
  2. Maak de Witte Chocolade Ganache
    • Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot net onder het kookpunt.
    • Giet de warme slagroom over de witte chocolade en laat 1 minuut staan. Roer vervolgens tot een gladde ganache ontstaat. Laat iets afkoelen.
  3. Vul de Croissants
    • Snijd de croissants voorzichtig in de lengte open zonder ze helemaal door te snijden.
    • Vul elke croissant met een royale lepel pistachevulling.
  4. Overgiet met Ganache
    • Plaats de gevulde croissants op een serveerschaal. Giet de witte chocoladesaus over de bovenkant.
  5. Garneren en Serveren
    • Bestrooi de croissants met gehakte pistachenoten en een klein snufje zeezoutvlokken. Serveer direct en geniet van de rijke smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print