Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zoute Pistache-Croissants met Witte Chocolade Ganache
Ingrediënten voor 6 stuks:
Voor de Croissants:
6 mini-croissants (vers of diepgevroren, gebakken volgens verpakking)
Voor de Pistachevulling:
100 g gepelde pistachenoten (ongezouten)
50 g poedersuiker
30 g ongezouten boter, zacht
1-2 el melk (om te verdunnen)
1/4 tl zeezout
Voor de Witte Chocolade Ganache:
100 g witte chocolade, fijngehakt
50 ml slagroom
Voor de Garnering:
Extra gehakte pistachenoten
Zeezoutvlokken
Bereidingswijze
Bereid de Pistachevulling
Rooster de pistachenoten licht in een droge pan voor extra smaak. Laat afkoelen en maal ze fijn in een keukenmachine.
Voeg de poedersuiker, boter en zeezout toe en mix tot een gladde pasta. Voeg indien nodig melk toe om de vulling smeuïg te maken.
Maak de Witte Chocolade Ganache
Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot net onder het kookpunt.
Giet de warme slagroom over de witte chocolade en laat 1 minuut staan. Roer vervolgens tot een gladde ganache ontstaat. Laat iets afkoelen.
Vul de Croissants
Snijd de croissants voorzichtig in de lengte open zonder ze helemaal door te snijden.
Vul elke croissant met een royale lepel pistachevulling.
Overgiet met Ganache
Plaats de gevulde croissants op een serveerschaal. Giet de witte chocoladesaus over de bovenkant.
Garneren en Serveren
Bestrooi de croissants met gehakte pistachenoten en een klein snufje zeezoutvlokken. Serveer direct en geniet van de rijke smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email