Zwarte bonensoep met komijn en avocado

Zwarte bonensoep met komijn en avocado

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 blikken zwarte bonen (400 g elk, uitgelekt en afgespoeld)
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel voor extra pit)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 avocado, in plakjes
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • Verse koriander, gehakt (voor garnering)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: zure room of Griekse yoghurt

Bereiding:

  1. Basis voor de soep maken
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui 3-4 minuten tot hij glazig is. Voeg de knoflook en paprika toe en bak nog 2-3 minuten.
  2. Specerijen toevoegen
    • Voeg de komijn, gerookt paprikapoeder en chilivlokken toe. Bak kort mee tot de specerijen beginnen te geuren.
  3. Tomaten en bouillon erbij
    • Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Roer goed door en breng aan de kook.
  4. Zwarte bonen toevoegen
    • Voeg de zwarte bonen toe en laat de soep 15-20 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed mengen.
  5. Pureren
    • Haal de pan van het vuur en pureer de helft van de soep met een staafmixer. Zo krijg je een dikke, romige textuur terwijl er nog wat bonen en groenten zichtbaar blijven.
  6. Op smaak brengen
    • Breng de soep op smaak met zout, peper en een kneepje limoensap voor frisheid.
  7. Serveren
    • Schep de soep in kommen en garneer met plakjes avocado, verse koriander en een lepel zure room of yoghurt.
    • Serveer met partjes limoen en warm tortilla- of knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print