Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Wild Zwijnballetjes met Cranberrysaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de balletjes:
500 g wild zwijngehakt
1 ei
50 g paneermeel
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl tijm, fijngehakt
1 tl rozemarijn, fijngehakt
1 tl mosterd
Zout en peper naar smaak
2 el olijfolie (voor bakken)
Voor de cranberrysaus:
200 g cranberry’s (vers of diepvries)
50 g suiker
50 ml sinaasappelsap
1 el honing
1 snufje kaneel
Garnering:
Verse kruiden (zoals peterselie of tijm)
Bereidingswijze:
Balletjes maken:
Meng het wild zwijngehakt met het ei, paneermeel, knoflook, tijm, rozemarijn, mosterd, zout en peper in een kom.
Rol kleine balletjes van ca. 3 cm doorsnede.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin. Zet apart.
Cranberrysaus bereiden:
Doe de cranberry’s, suiker, sinaasappelsap, honing en kaneel in een steelpan.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de cranberry’s openbarsten en de saus indikt (ongeveer 10-15 minuten). Roer af en toe.
Balletjes glazeren:
Voeg de cranberrysaus toe aan de pan met de balletjes en verwarm zachtjes zodat de balletjes volledig worden bedekt met de saus.
Serveren:
Plaats de balletjes op een serveerplank of schaal.
Garneer met verse kruiden en serveer extra cranberrysaus als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email