Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Tartaartje met Kappertjes en Mosterdsaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de tartaar:
400 g hertenbiefstuk, fijngehakt
1 sjalot, fijngehakt
1 el kappertjes, fijngehakt
1 el peterselie, fijngehakt
1 tl Dijonmosterd
1 el olijfolie
Zout en versgemalen peper naar smaak
Voor de mosterdsaus:
2 el mayonaise
1 el Dijonmosterd
1 tl citroensap
1 tl honing
Zout en peper naar smaak
Voor serveren:
4 sneetjes zuurdesembrood, licht geroosterd
Verse kruiden (zoals peterselie of dille) voor garnering
Extra kappertjes en olijfolie voor afwerking
Bereidingswijze:
Tartaar voorbereiden:
Hak de hertenbiefstuk met een scherp mes fijn, maar zorg dat het structuur behoudt.
Meng het vlees met de fijngehakte sjalot, kappertjes, peterselie, Dijonmosterd, olijfolie, zout en peper.
Zet het mengsel in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
Mosterdsaus maken:
Meng de mayonaise, Dijonmosterd, citroensap, honing, zout en peper in een kom. Roer goed door tot een gladde saus.
Bord opmaken:
Gebruik een kookring om de tartaar in mooie porties op de borden te vormen.
Lepel een beetje mosterdsaus rond de tartaar.
Garneer de tartaar met extra kappertjes, een scheutje olijfolie en verse kruiden.
Serveren:
Leg een sneetje geroosterd zuurdesembrood naast de tartaar.
Serveer direct en geniet van dit verfijnde voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email