Gebakken Polentakroketjes Met Paddenstoelencrème

Gebakken Polentakroketjes Met Paddenstoelencrème

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de polentakroketjes:
    • 150 g polenta
    • 500 ml groentebouillon
    • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
    • 1 el boter
    • 1 ei
    • 100 g bloem
    • 100 g paneermeel
    • Olie om te frituren
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de paddenstoelencrème:
    • 200 g gemengde paddenstoelen, fijngehakt
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 150 ml room
    • 1 el boter
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor garnering:
    • Verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

  1. Polentakroketjes maken:
    • Breng de groentebouillon aan de kook in een pan.
    • Voeg de polenta langzaam toe terwijl je constant roert. Laat 5-7 minuten koken tot de polenta dik wordt.
    • Roer de Parmezaanse kaas en boter erdoor en breng op smaak met zout en peper.
    • Giet de polenta in een ingevette ovenschaal en laat volledig afkoelen en opstijven (minimaal 1 uur).
    • Snijd de polenta in kroketvormige stukken.
    • Haal de kroketjes door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
  2. Polentakroketjes bakken:
    • Verhit olie in een frituurpan of diepe pan tot 180°C.
    • Frituur de kroketjes in porties goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Paddenstoelencrème maken:
    • Verhit boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
    • Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze goudbruin zijn.
    • Voeg de room toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Pureer de saus tot een gladde crème en breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveren:
    • Leg de polentakroketjes op een bord.
    • Lepel de paddenstoelencrème ernaast of erover.
    • Garneer met verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print