Marokkaanse Vis Tagine

Marokkaanse Vis Tagine

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de vis:
    • 500 g stevige witvisfilets (zoals kabeljauw of heilbot)
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1/2 tl komijnpoeder
    • 1/2 tl kurkuma
    • Zout en peper naar smaak
    • 2 el olijfolie
  • Voor de saus:
    • 3 el olijfolie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 tomaten, geraspt
    • 1 el tomatenpuree
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1/2 tl gemberpoeder
    • 1/2 tl kaneel (optioneel)
    • 150 ml water of visbouillon
    • 8-10 groene of paarse olijven
    • 1 ingelegde citroen, in dunne plakjes
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor garnering:
    • Verse koriander, fijngehakt
    • Partjes citroen

Bereidingswijze:

  1. Vis marineren:
    • Meng in een kom paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout, peper en olijfolie.
    • Wrijf de visfilets in met dit kruidenmengsel en laat 15-20 minuten marineren.
  2. Saus bereiden:
    • Verhit olijfolie in een traditionele tagine of een diepe pan.
    • Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
    • Voeg de geraspte tomaten, tomatenpuree, paprikapoeder, gemberpoeder en kaneel toe. Bak 5 minuten tot de tomaten ingedikt zijn.
    • Voeg water of visbouillon toe, breng aan de kook en laat sudderen.
  3. Vis en groenten toevoegen:
    • Plaats de visfilets bovenop de saus in de tagine.
    • Voeg de olijven en plakjes ingelegde citroen toe.
    • Dek af en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is.
  4. Serveren:
    • Bestrooi met verse koriander.
    • Serveer met Marokkaanse couscous of knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print