Japchae (Koreaanse Glazen Noedels)

Japchae (Koreaanse Glazen Noedels)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de noedels:
    • 200 g glazen noedels (zoete aardappelnoedels)
    • 1 el sesamolie
  • Voor de groenten:
    • 1 wortel, in dunne reepjes
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 1 courgette, in dunne reepjes
    • 200 g spinazie
    • 150 g shiitake- of champignons, in plakjes
    • 1 ui, in dunne ringen
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 el plantaardige olie
  • Voor de saus:
    • 3 el sojasaus
    • 1 el suiker
    • 1 el sesamolie
    • 1 tl geroosterde sesamzaadjes
  • Voor garnering:
    • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
    • Extra sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Noedels bereiden:
    • Kook de glazen noedels volgens de verpakking in gezouten water tot ze gaar zijn.
    • Spoel af met koud water, laat uitlekken en meng met 1 el sesamolie om plakken te voorkomen.
  2. Groenten bereiden:
    • Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan of wok.
    • Bak de wortel, paprika, courgette, spinazie, champignons en ui apart op middelhoog vuur tot ze gaar maar knapperig zijn. Voeg knoflook toe tijdens het bakken van de champignons.
  3. Saus maken:
    • Meng in een kleine kom de sojasaus, suiker, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes.
  4. Samenstellen:
    • Voeg de gebakken groenten en de gekookte noedels samen in de pan.
    • Giet de saus erover en roer alles goed door op laag vuur zodat de smaken zich mengen.
  5. Serveren:
    • Schep de Japchae in kommen of op borden.
    • Garneer met lente-uitjes en extra sesamzaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print