Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zoete Aardappelrondjes met Avocadomousse
Ingrediënten voor 4 personen:
2 grote zoete aardappelen, geschild en in plakjes van 1 cm gesneden
2 rijpe avocado’s
Sap van 1 limoen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Chilivlokken (optioneel, voor garnering)
Olijfolie
Verse koriander of peterselie, gehakt (voor garnering)
Bereidingswijze:
Voorbereiden van de zoete aardappelrondjes:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de plakjes zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de plakjes licht met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
Bak de rondjes in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze gaar en licht goudbruin zijn. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
Avocadomousse bereiden:
Schep het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en voeg het limoensap, knoflook, zout en peper toe.
Pureer met een vork of staafmixer tot een gladde mousse.
Zet de mousse in de koelkast tot gebruik.
Samenstellen:
Haal de zoete aardappelrondjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Lepel of spuit een royale hoeveelheid avocadomousse op elk rondje.
Garneer met chilivlokken en gehakte koriander of peterselie.
Serveren:
Serveer de zoete aardappelrondjes op een mooie schaal als een heerlijk en kleurrijk vegetarisch voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email