Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pecan Pie met Karamelsaus
Ingrediënten voor 1 taart:
Ingrediënten voor de pecan pie:
250 g bloem
125 g koude boter, in blokjes gesneden
60 g poedersuiker
1 ei
1 snufje zout
Vulling:
200 g pecannoten
150 g bruine basterdsuiker
100 g boter, gesmolten
3 eieren
150 ml ahornsiroop
1 tl vanille-extract
1 snufje zout
Karamelsaus:
200 g kristalsuiker
100 g boter
120 ml slagroom
1/2 tl zeezout (optioneel)
Bereidingswijze:
Deeg bereiden:
Meng de bloem, poedersuiker en zout in een kom.
Voeg de koude boter toe en wrijf deze met je vingers door de bloem tot het mengsel op grof zand lijkt.
Voeg het ei toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Vulling voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rooster de pecannoten 5 minuten in de oven en laat afkoelen.
Klop de bruine basterdsuiker, gesmolten boter, eieren, ahornsiroop, vanille-extract en zout tot een glad mengsel.
Taart bakken:
Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm (Ø 23 cm) ermee.
Schenk de vulling in de taartbodem en verdeel de pecannoten over de bovenkant.
Bak 40-45 minuten tot de vulling stevig is.
Laat volledig afkoelen voor het serveren.
Karamelsaus maken:
Smelt de suiker in een pan op middelhoog vuur tot een goudbruine kleur zonder te roeren.
Voeg de boter toe en roer tot deze is gesmolten.
Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de saus glad is.
Voeg eventueel zeezout toe.
Serveren:
Snijd de pecan pie in stukken en besprenkel met de warme karamelsaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email