Butter chicken

Butter chicken

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de kipmarinade:
  • 500 g kipfilet of kipdijfilet, in stukken gesneden
  • 150 g volle yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember (2 cm), geraspt
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zout
Voor de saus:
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember (2 cm), geraspt
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 150 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • Zout, naar smaak
  • Verse koriander, voor garnering

Bereidingswijze:

1. Kip marineren
  1. Meng in een grote kom de yoghurt, knoflook, gember, garam masala, paprikapoeder, chilipoeder, kurkuma en zout.
  2. Voeg de stukjes kip toe en meng goed zodat alles bedekt is. Laat minimaal 30 minuten marineren (langer is beter, tot 8 uur in de koelkast).
2. Kip bakken
  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe.
  2. Bak de gemarineerde kip in porties tot de stukjes goudbruin zijn en bijna gaar. Zet apart.
3. De saus maken
  1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn.
  3. Voeg de komijn, korianderpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de saus met een staafmixer of in een blender tot deze glad is.
4. Saus afmaken
  1. Giet de saus terug in de pan en voeg de room en suiker toe. Breng op smaak met zout.
  2. Voeg de gebakken kip toe en laat nog 5-10 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen.
5. Serveren
  • Garneer met verse koriander en serveer met warm naanbrood, basmatirijst of een combinatie van beide.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print