Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Polentablokjes met Parmezaan en tijm
Ingrediënten voor 4 personen:
200 g polenta (maïsgries)
750 ml groentebouillon
50 g Parmezaanse kaas
, geraspt
1 eetlepel verse tijm
, fijngehakt
1 eetlepel boter
2 eetlepels olijfolie
, om te bakken
Zout en peper
, naar smaak
Extra Parmezaanse kaas en tijm
, voor garnering
Bereidingswijze:
1. Polenta bereiden
Breng de groentebouillon aan de kook in een middelgrote pan.
Voeg de polenta langzaam toe terwijl je constant roert met een garde om klontjes te voorkomen.
Laat de polenta op laag vuur
10-15 minuten
koken, terwijl je regelmatig roert tot het dik en romig is.
Roer de boter, Parmezaanse kaas en verse tijm door de polenta. Breng op smaak met zout en peper.
2. Polenta laten opstijven
Giet de polenta in een met bakpapier beklede ovenschaal of een vierkante bakvorm. Strijk de bovenkant glad.
Laat de polenta volledig afkoelen en opstijven in de koelkast (ongeveer
1-2 uur
).
3. Blokjes snijden
Haal de polenta uit de vorm en snijd in blokjes of reepjes van gelijke grootte.
4. Blokjes bakken
Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de polentablokjes in porties, 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
5. Serveren
Serveer de polentablokjes warm op een schaal. Garneer met extra Parmezaanse kaas en verse tijm.
Optioneel: serveer met een eenvoudige tomatendip of aioli.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email