Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Bietensalade met burrata en granaatappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 middelgrote rode bieten
, gekookt en geschild
2 bollen burrata
1 handvol granaatappelpitjes
50 g rucola
2 eetlepels geroosterde walnoten
, grof gehakt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel honing
Zout en peper
, naar smaak
Verse basilicum
, voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden van de bieten
Snijd de gekookte bieten in dunne plakjes of kleine blokjes, afhankelijk van de gewenste presentatie.
Leg de bieten op een grote schaal of individuele borden.
2. Dressing maken
Meng in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, honing, zout en peper tot een gladde dressing.
3. Salade samenstellen
Verdeel de rucola over de bieten.
Snijd de burrata doormidden en leg een halve bol op elke portie salade.
Strooi de granaatappelpitjes en walnoten over de salade.
4. Afwerken
Besprenkel de salade met de dressing.
Garneer met verse basilicum voor extra kleur en smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email