Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Garnalensoep met citroengras en gember
Ingrediƫnten voor 4 personen:
250 g garnalen
, gepeld en schoongemaakt
750 ml kippen- of groentebouillon
2 stengels citroengras
, gekneusd
1 stuk gember (2-3 cm)
, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
2 sjalotten
, fijngehakt
1 rode chili
, in dunne ringen
1 eetlepel vissaus
Sap van 1 limoen
1 blik kokosmelk
(400 ml)
1 eetlepel olie
1 bosje verse koriander
, grof gehakt
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse koriander
Limoenpartjes
Extra chili (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Aromatische basis maken
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de sjalotten, knoflook en gember toe en bak tot ze geurig zijn.
Voeg de citroengrasstengels en chili toe en bak nog 1 minuut mee.
2. Bouillon en kokosmelk toevoegen
Giet de bouillon en kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
Laat de soep
10-15 minuten
zachtjes sudderen zodat de smaken zich ontwikkelen.
3. Garnalen en kruiden toevoegen
Voeg de garnalen en vissaus toe aan de soep en laat deze
3-5 minuten
pocheren, totdat de garnalen roze en gaar zijn.
Roer het limoensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander.
Serveer met partjes limoen en extra chili voor wie van pittig houdt.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email