Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Klassieke Runderbouillon
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg runderbotten
(bij voorkeur mergpijpjes of schenkels)
2 wortelen
, in grove stukken
2 stengels bleekselderij
, in grove stukken
1 grote ui
, gehalveerd (met schil voor kleur)
3 teentjes knoflook
, geplet
2 laurierbladen
1 theelepel zwarte peperkorrels
2 takjes tijm
2 takjes peterselie
2,5 liter water
1 eetlepel tomatenpuree
(optioneel, voor een rijkere smaak)
Bereidingswijze:
1. Botten roosteren
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Leg de runderbotten op een bakplaat en rooster deze
30 minuten
, totdat ze goudbruin zijn. Dit verdiept de smaak van de bouillon.
2. Groenten voorbereiden
Voeg de wortelen, bleekselderij, ui en knoflook toe aan de bakplaat en rooster alles nog eens
15 minuten
mee.
3. Bouillon koken
Doe de geroosterde botten en groenten in een grote soeppan.
Voeg de laurierbladen, peperkorrels, tijm en peterselie toe.
Giet het water erbij en breng het geheel aan de kook.
4. Langzaam sudderen
Zet het vuur laag zodra het water kookt. Laat de bouillon
3-4 uur
zachtjes sudderen. Schep regelmatig het schuim en overtollig vet van het oppervlak.
5. Bouillon zeven
Giet de bouillon door een fijne zeef om de vaste bestanddelen te verwijderen.
Laat de bouillon afkoelen en schep eventueel gestold vet van de bovenkant.
6. Gebruik of bewaren
Gebruik de bouillon meteen als basis voor een gerecht, of bewaar deze in de koelkast (maximaal 3 dagen) of diepvries (maximaal 3 maanden).
Facebook
Threads
WhatsApp
Email