Gebakken scholfilet met een kappertjes-botersaus

Gebakken scholfilet met een kappertjes-botersaus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de scholfilet:
  • 4 scholfilets, schoongemaakt
  • 50 g bloem, voor het bestuiven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de kappertjes-botersaus:
  • 75 g boter
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 1 citroen, geperst
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak
Overige:
  • Gekookte aardappelen of puree, voor erbij
  • Gegrilde groenten of een frisse salade, voor serveren

Bereidingswijze:

1. Scholfilet bakken
  1. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
  2. Bestuif de filets licht met bloem en schud overtollige bloem eraf.
  3. Verhit de olijfolie en 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Bak de scholfilets 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
2. Kappertjes-botersaus maken
  1. Smelt de resterende boter in dezelfde pan op laag vuur totdat het begint te bruinen (hazelnootboter).
  2. Voeg de kappertjes en het citroensap toe en roer goed door.
  3. Breng op smaak met zout, peper, en peterselie.
3. Serveren
  1. Plaats de gebakken scholfilet op een bord en lepel de kappertjes-botersaus eroverheen.
  2. Serveer met gekookte aardappelen of puree en gegrilde groenten of een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print