Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Vijgen-Cassis Soufflé
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Basis:
4 verse vijgen (of 200 g gedroogde vijgen, geweekt in water)
3 el cassissiroop
50 g suiker
1 el citroensap
Voor de Soufflé:
2 eidooiers
3 eiwitten
50 g fijne kristalsuiker
1 el maïzena
Boter en suiker, voor de ramekins
Voor de Garnering:
Poedersuiker, om te bestuiven
Verse vijgenschijfjes of een vleugje cassissiroop
Bereidingswijze
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ramekins in met boter en bestrooi met suiker. Zet ze in de koelkast.
Maak de Vijgen-Cassis Basis
Pureer de vijgen met cassissiroop, suiker en citroensap in een keukenmachine tot een gladde massa.
Verhit het mengsel in een steelpan op laag vuur en voeg de maïzena toe. Roer tot het iets indikt. Laat afkoelen.
Bereid de Soufflé
Klop de eiwitten in een schone kom tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot stijve, glanzende pieken.
Meng de eidooiers door de afgekoelde vijgen-cassisbasis.
Spatel een derde van de eiwitten door het vijgenmengsel om het los te maken, en spatel vervolgens de rest er voorzichtig door.
Bak de Soufflés
Vul de ramekins tot net onder de rand met het soufflémengsel. Strijk de bovenkant glad en maak een kleine inkeping langs de rand met een mespunt.
Bak de soufflés 12-15 minuten in de oven, tot ze rijzen en licht goudbruin zijn.
Serveren
Bestuif de soufflés direct met poedersuiker en garneer met een plakje vijg of een drizzel cassissiroop. Serveer onmiddellijk.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email