Hibiscus-Peren Crumble Met Witte Chocolade Streusel
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Hibiscus-Peren Vulling:
4 rijpe peren, geschild en in blokjes gesneden
200 ml hibiscusthee (2 hibiscustheezakjes of losse hibiscusbloemen)
50 g suiker
1 el maïzena, opgelost in 2 el water
1 el citroensap
Voor de Witte Chocolade Streusel:
100 g bloem
50 g koude boter, in blokjes
50 g suiker
50 g witte chocolade, grof gehakt
Voor de Garnering:
Eetbare bloemen of een beetje poedersuiker
Bereidingswijze
Bereid de Hibiscus-Peren Vulling
Breng 200 ml water aan de kook en laat de hibiscusthee 5 minuten trekken. Verwijder de theezakjes of zeef de hibiscusbloemen eruit.
Doe de perenblokjes, hibiscusthee, suiker en citroensap in een pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Voeg de opgeloste maïzena toe en kook tot het mengsel indikt. Haal van het vuur en schep de vulling in een ovenschaal.
Maak de Witte Chocolade Streusel
Meng de bloem en suiker in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf het met je vingers door het bloemmengsel tot een kruimelig deeg ontstaat.
Voeg de gehakte witte chocolade toe en meng kort.
Samenstellen en Bakken
Verdeel de streusel gelijkmatig over de hibiscus-perenvulling in de ovenschaal.
Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling bubbelt.
Serveren
Laat de crumble 5 minuten afkoelen en garneer met eetbare bloemen of een lichte bestuiving van poedersuiker. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of slagroom.