Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Geroosterde Rode Biet-Bessen Soep
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Soep:
4 middelgrote rode bieten
200 g gemengde bessen (bijvoorbeeld bosbessen, frambozen en cranberry’s, vers of diepvries)
1 middelgrote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geplet
750 ml groentebouillon
1 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 tl tijm (vers of gedroogd)
Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
Een scheutje kokosroom of Griekse yoghurt (optioneel)
Verse bessen
Eetbare bloemen of een takje tijm (optioneel)
Bereidingswijze
Bereid de Rode Bieten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Wikkel de rode bieten in aluminiumfolie en rooster ze 40-50 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn. Laat afkoelen, schil ze en snijd in stukjes.
Bak de Ui en Knoflook
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de Ingrediënten Toe
Voeg de geroosterde rode biet, bessen, tijm en bouillon toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Mix de Soep
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
Voeg de balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep opnieuw op indien nodig.
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met een scheutje kokosroom of Griekse yoghurt.
Voeg verse bessen en een takje tijm toe voor een elegante presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email