Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Rokerige Tomatensoep met Chipotle
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg rijpe tomaten
(in grove stukken gesneden)
1 blik gepelde tomaten
(400 g)
1 ui
, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1-2 chipotlepepers
(uit blik of gedroogd, afhankelijk van je pittigheid)
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
750 ml groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel suiker
Zout en peper
, naar smaak
Optioneel:
Een scheutje room of kokosmelk voor garnering
Verse basilicum of peterselie
voor afwerking
Geroosterd brood
als bijgerecht
Bereiding:
Tomaten roosteren:
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Verdeel de tomaten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de tomaten
20-25 minuten
, tot ze licht gekarameliseerd zijn.
Ui en knoflook bakken:
Verhit een soeppan met olijfolie op middelhoog vuur.
Fruit de ui 3-4 minuten tot ze glazig zijn en voeg dan de knoflook toe.
Chipotle en specerijen toevoegen:
Voeg de chipotlepepers (gehakt) en het gerookte paprikapoeder toe. Bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
Soepbasis maken:
Doe de geroosterde tomaten samen met de gepelde tomaten en groentebouillon in de pan.
Voeg suiker toe (dit neutraliseert het zuur van de tomaten). Breng aan de kook en laat
15-20 minuten
zachtjes pruttelen.
Pureren:
Haal de soep van het vuur en pureer glad met een staafmixer of blender. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveren:
Schenk de soep in kommen, garneer met een swirl room of kokosmelk en verse kruiden.
Serveer met knapperig geroosterd brood voor de ultieme combinatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email