Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gehaktballen in Zoetzure Saus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de gehaktballen:
500 g rundergehakt
1 ei
50 g paneermeel
1 teentje knoflook
, fijngehakt
1 theelepel paprikapoeder
Zout en peper
, naar smaak
2 eetlepels olie
(om te bakken)
Voor de zoetzure saus:
1 rode paprika
, in blokjes
1 gele paprika
, in blokjes
1 ui
, in grove stukken
150 g ananas (vers of uit blik)
, in stukjes
4 eetlepels ketchup
3 eetlepels azijn
(witte wijnazijn of rijstazijn)
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels suiker
200 ml water
1 eetlepel maizena
, aangemaakt met 2 eetlepels water
Extra:
Gekookte rijst (om erbij te serveren)
Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Bereiding:
1.
Gehaktballen maken:
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, knoflook, paprikapoeder, zout en peper. Kneed goed door en vorm kleine gehaktballen.
Verhit de olie in een grote pan en bak de gehaktballen rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
2.
De zoetzure saus bereiden:
In dezelfde pan voeg je de ui en paprika toe en bak je deze
3-4 minuten
tot ze iets zachter zijn.
Voeg de ananasstukjes toe en bak kort mee.
Meng in een kom de ketchup, azijn, sojasaus, suiker en water. Giet dit mengsel bij de groenten en breng aan de kook.
3.
Samenvoegen:
Leg de gehaktballen terug in de pan en laat alles
10 minuten
zachtjes pruttelen zodat de smaken mengen en de gehaktballen gaar worden.
Voeg de aangemaakte maizena toe aan de saus en roer goed door tot de saus iets dikker wordt.
4.
Serveren:
Serveer de gehaktballen in de zoetzure saus met gekookte rijst.
Garneer met verse peterselie voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email