Gehaktballen in Zoetzure Saus

Gehaktballen in Zoetzure Saus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de gehaktballen:
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 eetlepels olie (om te bakken)
Voor de zoetzure saus:
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 ui, in grove stukken
  • 150 g ananas (vers of uit blik), in stukjes
  • 4 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels azijn (witte wijnazijn of rijstazijn)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels suiker
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel maizena, aangemaakt met 2 eetlepels water
Extra:
  • Gekookte rijst (om erbij te serveren)
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Bereiding:

1. Gehaktballen maken:

  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, knoflook, paprikapoeder, zout en peper. Kneed goed door en vorm kleine gehaktballen.
  • Verhit de olie in een grote pan en bak de gehaktballen rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.

2. De zoetzure saus bereiden:

  • In dezelfde pan voeg je de ui en paprika toe en bak je deze 3-4 minuten tot ze iets zachter zijn.
  • Voeg de ananasstukjes toe en bak kort mee.
  • Meng in een kom de ketchup, azijn, sojasaus, suiker en water. Giet dit mengsel bij de groenten en breng aan de kook.

3. Samenvoegen:

  • Leg de gehaktballen terug in de pan en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken mengen en de gehaktballen gaar worden.
  • Voeg de aangemaakte maizena toe aan de saus en roer goed door tot de saus iets dikker wordt.

4. Serveren:

  • Serveer de gehaktballen in de zoetzure saus met gekookte rijst.
  • Garneer met verse peterselie voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print