Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Griekse Gevulde Tomaten (Yemista)
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de gevulde tomaten:
4 grote rijpe tomaten
150 g rijst
(kortkorrelige rijst zoals arborio)
1 grote ui
, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 courgette
, geraspt
1 wortel
, geraspt
50 g rozijnen
(optioneel, voor een zoet tintje)
1 handje verse peterselie
, fijngehakt
1 handje verse munt
, fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
100 ml groentebouillon
Zout en peper
, naar smaak
Voor de topping:
2 eetlepels paneermeel
1 eetlepel olijfolie
Optioneel bijgerecht:
Geroosterde aardappelen of een frisse Griekse salade
Bereiding:
1.
Tomaten uithollen:
Snijd voorzichtig de bovenkant van elke tomaat af (bewaar de kapjes).
Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees in een kom. Zet de uitgeholde tomaten opzij in een ovenschaal.
2.
De vulling bereiden:
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook
2-3 minuten
tot ze glazig zijn.
Voeg de geraspte wortel en courgette toe en bak
3-4 minuten
mee.
Roer de rijst erdoor en voeg het tomatenvruchtvlees en de groentebouillon toe. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de vulling
10 minuten
zachtjes koken tot de rijst halfgaar is. Roer de gehakte peterselie, munt en rozijnen erdoor.
3.
Tomaten vullen:
Vul de uitgeholde tomaten met het rijstmengsel tot net onder de rand.
Plaats de kapjes van de tomaten terug op de gevulde tomaten.
Besprenkel met olijfolie en strooi het paneermeel over de kapjes voor een krokante topping.
4.
Bakken:
Verwarm de oven voor op
180°C
.
Zet de gevulde tomaten in de ovenschaal en besprenkel met wat extra olijfolie. Voeg eventueel wat water of bouillon toe aan de bodem van de schaal.
Bak de tomaten
40-45 minuten
in de oven tot ze zacht zijn en de rijst gaar is.
5.
Serveren:
Serveer de Yemista warm, gegarneerd met extra peterselie. Combineer met geroosterde aardappelen of een frisse Griekse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email