Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pompoensoep met Geroosterde Kastanjes
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 kg pompoen (geschild en in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
500 ml groentebouillon
200 ml room
2 eetlepels olijfolie
100 g geroosterde kastanjes (in stukjes gehakt)
1 theelepel verse tijm (plus extra ter garnering)
Zout en peper naar smaak
Optioneel: een snufje nootmuskaat
Bereiding:
Pompoen voorbereiden:
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze 5 minuten mee zodat ze licht karamelliseren.
Soep koken:
Giet de groentebouillon in de pan en voeg de tijm toe. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen zacht is.
Pureren:
Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender. Voeg de room toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat.
Kastanjes roosteren:
Verhit ondertussen een kleine koekenpan en bak de gehakte kastanjes kort tot ze licht krokant en goudbruin zijn.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met een handje geroosterde kastanjes, een scheutje room en enkele blaadjes verse tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email