Pompoensoep met Geroosterde Kastanjes

Pompoensoep met Geroosterde Kastanjes

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 kg pompoen (geschild en in blokjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g geroosterde kastanjes (in stukjes gehakt)
  • 1 theelepel verse tijm (plus extra ter garnering)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje nootmuskaat

Bereiding:

  1. Pompoen voorbereiden:
    • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
    • Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze 5 minuten mee zodat ze licht karamelliseren.
  2. Soep koken:
    • Giet de groentebouillon in de pan en voeg de tijm toe. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen zacht is.
  3. Pureren:
    • Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender. Voeg de room toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat.
  4. Kastanjes roosteren:
    • Verhit ondertussen een kleine koekenpan en bak de gehakte kastanjes kort tot ze licht krokant en goudbruin zijn.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met een handje geroosterde kastanjes, een scheutje room en enkele blaadjes verse tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print