Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Geroosterde Vijgen met Geitenkaas en Honing
Ingrediënten voor 4 personen:
8 verse vijgen (rijp, maar stevig)
100 g zachte geitenkaas
2 eetlepels honing
2 eetlepels walnoten (grof gehakt)
2 takjes verse tijm
1 eetlepel olijfolie
Snufje zout en peper
Bereiding:
Voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Vijgen voorbereiden:
Snijd de vijgen aan de bovenkant kruislings in (niet helemaal door) en druk ze voorzichtig open zodat er een kuiltje ontstaat.
Besprenkel de vijgen licht met olijfolie en een snufje zout.
Vullen met geitenkaas:
Vul elke vijg met een klein lepeltje zachte geitenkaas.
Roosteren:
Plaats de gevulde vijgen in een ovenschaal of op een bakplaat.
Druppel er wat honing over en strooi de gehakte walnoten eroverheen.
Rooster de vijgen in de oven gedurende
10-12 minuten
, tot de geitenkaas licht gesmolten is en de vijgen zacht zijn.
Afwerking:
Haal de vijgen uit de oven en garneer met verse tijmblaadjes en eventueel nog een extra drizzle honing.
Serveren:
Serveer de vijgen warm als voorgerecht of dessert. Ze passen perfect bij een frisse salade met rucola of een stukje knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email