Carpaccio van Rundvlees met Truffelmayonaise en Pijnboompitten

Carpaccio van Rundvlees met Truffelmayonaise en Pijnboompitten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g rundvlees carpaccio (kant-en-klaar of zelf gesneden ossenhaas)
  • 3 eetlepels truffelmayonaise (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas (in dunne schilfers geschaafd)
  • Handjevol rucola
  • 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: enkele druppels truffelolie voor extra smaak

Bereiding:

1. Pijnboompitten roosteren:

  1. Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in 2-3 minuten. Blijf erbij en schud de pan regelmatig om verbranden te voorkomen. Zet apart om af te koelen.

2. Opmaak van de borden:

  1. Leg de rundercarpaccio flinterdun en gelijkmatig op gekoelde borden. Zorg dat het vlees in mooie, overlappende cirkels wordt geplaatst.
  2. Besprenkel de carpaccio licht met olijfolie en breng op smaak met een klein beetje zout en peper.

3. Garneren:

  1. Verdeel kleine toefjes truffelmayonaise gelijkmatig over het vlees (gebruik een spuitzak of theelepel voor precisie).
  2. Strooi de geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse schilfers over de carpaccio.
  3. Garneer met een handje rucola en, indien gewenst, enkele druppels truffelolie voor extra aroma.

4. Serveren:

  1. Maak het gerecht af met een snufje versgemalen zwarte peper voor een elegante afwerking.
  2. Serveer direct, zodat de carpaccio vers blijft en de ingrediƫnten optimaal smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print