Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Carpaccio van Rundvlees met Truffelmayonaise en Pijnboompitten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g rundvlees carpaccio (kant-en-klaar of zelf gesneden ossenhaas)
3 eetlepels truffelmayonaise (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
2 eetlepels pijnboompitten
50 g Parmezaanse kaas (in dunne schilfers geschaafd)
Handjevol rucola
1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Optioneel: enkele druppels truffelolie voor extra smaak
Bereiding:
1. Pijnboompitten roosteren:
Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in 2-3 minuten. Blijf erbij en schud de pan regelmatig om verbranden te voorkomen. Zet apart om af te koelen.
2. Opmaak van de borden:
Leg de rundercarpaccio flinterdun en gelijkmatig op gekoelde borden. Zorg dat het vlees in mooie, overlappende cirkels wordt geplaatst.
Besprenkel de carpaccio licht met olijfolie en breng op smaak met een klein beetje zout en peper.
3. Garneren:
Verdeel kleine toefjes truffelmayonaise gelijkmatig over het vlees (gebruik een spuitzak of theelepel voor precisie).
Strooi de geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse schilfers over de carpaccio.
Garneer met een handje rucola en, indien gewenst, enkele druppels truffelolie voor extra aroma.
4. Serveren:
Maak het gerecht af met een snufje versgemalen zwarte peper voor een elegante afwerking.
Serveer direct, zodat de carpaccio vers blijft en de ingrediƫnten optimaal smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email