Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Eendenbout Confit met Sinaasappelsaus en Pommes Duchesse
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de eendenbout confit:
4 eendenbouten
500 g eendenvet (of zonnebloemolie als alternatief)
2 teentjes knoflook (geplet)
4 takjes tijm
2 laurierblaadjes
Zout en peper naar smaak
Voor de sinaasappelsaus:
200 ml versgeperst sinaasappelsap
100 ml kippenbouillon
2 eetlepels honing
1 theelepel sinaasappelrasp
1 eetlepel koude boter
Zout en peper naar smaak
Voor de pommes duchesse:
800 g kruimige aardappelen (geschild)
50 g roomboter (gesmolten)
2 eidooiers
1 snufje nootmuskaat
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Verse tijm
Extra sinaasappelrasp
Bereiding:
1. Eendenbout confit bereiden:
Wrijf de eendenbouten in met zout en peper en laat ze
12 uur marineren
in de koelkast.
Verwarm de oven voor op
140°C
.
Plaats de eendenbouten in een ovenschaal. Bedek ze volledig met eendenvet en voeg de knoflook, tijm en laurier toe.
Laat de eendenbouten
2,5 tot 3 uur
in de oven garen tot het vlees zacht en mals is.
Haal de bouten uit het vet en leg ze apart. Bak ze voor het serveren in een koekenpan op hoog vuur tot het vel krokant is.
2. Sinaasappelsaus maken:
Breng het sinaasappelsap, kippenbouillon, honing en sinaasappelrasp aan de kook in een steelpan.
Laat de saus
10-15 minuten
inkoken tot deze licht stroperig is.
Klop de koude boter door de saus om deze glanzend te maken. Breng op smaak met zout en peper.
3. Pommes duchesse voorbereiden:
Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn. Giet ze af en pureer ze tot een gladde massa.
Voeg de gesmolten boter, eidooiers, nootmuskaat, zout en peper toe. Meng goed.
Doe het mengsel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
Spuit mooie torentjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de pommes duchesse
15-20 minuten
in een voorverwarmde oven op
200°C
tot ze goudbruin zijn.
4. Serveren:
Leg de krokant gebakken eendenbout op het bord.
Lepel de sinaasappelsaus er royaal overheen.
Schik de pommes duchesse naast de eendenbout.
Garneer met verse tijm en een beetje extra sinaasappelrasp voor een feestelijke uitstraling.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email