1 eetlepel gehakte noten (bijv. walnoten of amandelen)
2 maraschinokersen (of gewone kersen)
Optioneel: chocoladekrullen of sprinkles voor decoratie
Bereidingswijze:
Voorbereiding van de banaan
Pel de banaan en snijd hem in de lengte doormidden.
Plaats de twee helften in een langwerpige serveerschaal of dessertkom met de snijkant naar boven.
Schep het ijs
Leg drie bollen ijs tussen de twee helften van de banaan: één bol vanille-ijs, één bol chocolade-ijs en één bol aardbeien-ijs. Zorg dat ze mooi naast elkaar liggen.
Slagroom en toppings
Spuit of schep toefjes slagroom op de drie ijssmaken.
Besprenkel het geheel met chocoladesaus of karamelsaus voor extra smaak.
Strooi de gehakte noten eroverheen voor een knapperige textuur.
Decoreren
Plaats een kers op elk toefje slagroom voor een feestelijke look.
Voeg eventueel extra chocoladekrullen of sprinkles toe als finishing touch.
Serveren
Serveer de bananensplit meteen, zodat het ijs niet smelt. Geniet van de perfecte combinatie van fruit, ijs en toppings!