Pistache Semifreddo

Pistache Semifreddo

Ingrediƫnten voor 6-8 personen:

Voor de semifreddo:
  • 4 eidooiers
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 500 ml slagroom (koud)
  • 100 g pistachepasta (natuur, ongezoet)
  • 50 g gehakte pistachenoten
Voor de garnering:
  • 30 g gehakte pistachenoten
  • Optioneel: eetbare goudvlokken of poedersuiker

Bereidingswijze:

1. Voorbereiding:

  1. Bekleed een cakevorm (20 cm) met plasticfolie, zodat de semifreddo er makkelijk uit te halen is.

2. Het eimengsel bereiden:

  1. Klop de eidooiers met de suiker en het vanille-extract au bain-marie (boven een pan met zacht kokend water).
  2. Blijf continu kloppen tot het mengsel lichtgeel, dik en luchtig wordt (ongeveer 5-6 minuten).
  3. Haal de kom van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

3. De slagroom en pistachepasta:

  1. Klop de slagroom in een grote kom tot zachte pieken. Zorg dat de slagroom niet te stijf is.
  2. Spatel voorzichtig de pistachepasta door het afgekoelde eimengsel. Meng goed, maar luchtig.

4. Samenstellen:

  1. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het pistache-eimengsel tot alles goed is gemengd.
  2. Voeg de gehakte pistachenoten toe en roer kort door.
  3. Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  4. Zet de semifreddo minimaal 6 uur (of een hele nacht) in de vriezer om stevig te worden.

5. Serveren:

  1. Haal de semifreddo uit de vorm en snijd hem in mooie plakken.
  2. Garneer met gehakte pistachenoten en eventueel eetbare goudvlokken of een klein beetje poedersuiker.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print