Romige Broccolisoep met Cheddar

Romige Broccolisoep met Cheddar

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g broccoli (in roosjes, stronk in stukjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 aardappel (in blokjes gesneden, voor binding)
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • 100 g geraspte cheddar kaas
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 theelepel citroensap (optioneel)
Voor de garnering:
  • Extra geraspte cheddar
  • Verse peterselie (fijngesneden)
  • Krokante croutons

Bereidingswijze

1. De soepbasis maken:

  1. Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze 3-4 minuten tot hij zacht is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.

2. De groenten koken:

  1. Voeg de broccoli en blokjes aardappel toe aan de pan en giet de groentebouillon erbij.
  2. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

3. De soep pureren:

  1. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender.
  2. Roer de slagroom en de geraspte cheddar kaas door de soep tot de kaas volledig gesmolten is.
  3. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje citroensap voor extra frisheid.

4. Serveren:

  1. Schep de romige broccolisoep in kommen.
  2. Garneer met extra geraspte cheddar, krokante croutons en fijngehakte peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print