Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zuurkoolstamppot met Spekjes
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
500 g zuurkool
200 g spekblokjes
50 g boter
100 ml melk
Zout en peper naar smaak
Optioneel: 1 rookworst (voor erbij)
Bereidingswijze
Aardappelen koken
Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Zuurkool koken
Doe de zuurkool in een andere pan en voeg een beetje water toe. Kook de zuurkool 10-15 minuten op laag vuur, tot deze zacht is.
Spekjes bakken
Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Aardappelen stampen
Giet de aardappelen af en voeg de boter en melk toe. Stamp tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stamppot maken
Meng de gekookte zuurkool en de helft van de spekjes door de aardappelpuree. Roer goed door.
Serveren
Serveer de stamppot op borden, garneer met de resterende spekjes en leg eventueel een plakje rookworst erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email