Prosciutto Melon Wraps

Prosciutto Melon Wraps

Ingrediƫnten voor 12 stuks:

  • 12 dunne plakjes prosciutto (Parmaham of serranoham)
  • 12 blokjes meloen (bijvoorbeeld cantaloupe of galia)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel balsamicoazijn (optioneel)
  • 12 blaadjes verse basilicum
  • 12 cocktailprikkers

Bereidingswijze

1. Meloen voorbereiden

  1. Snijd de meloen in blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm.
  2. Besprenkel de meloenblokjes lichtjes met olijfolie, honing en, indien gewenst, een beetje balsamicoazijn.

2. Wraps maken

  1. Leg een plakje prosciutto plat neer.
  2. Leg een blaadje basilicum in het midden van het plakje prosciutto, gevolgd door een blokje meloen.
  3. Wikkel de prosciutto strak om het meloenblokje en steek een cocktailprikker door het geheel om het vast te zetten.

3. Presenteren

  • Schik de wraps op een schaal en serveer direct. Garneer eventueel met een takje basilicum of een kleine druppel balsamico-glazuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print