Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mini Courgette Beignets
Ingrediƫnten voor 12 stuks:
1 middelgrote courgette
50 g bloem
1 ei
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel oregano
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
Plantaardige olie (voor frituren)
Voor de yoghurtdip:
100 g Griekse yoghurt
1 eetlepel citroensap
1 theelepel fijngehakte dille
Snufje zout
Snufje peper
Bereidingswijze
1.
Courgette voorbereiden
Rasp de courgette met een grove rasp.
Bestrooi de geraspte courgette licht met zout en laat 10 minuten staan om vocht vrij te laten komen.
Knijp het overtollige vocht uit de courgette met je handen of een schone theedoek.
2.
Beignetbeslag maken
Meng in een kom de uitgeknepen courgette, bloem, ei, knoflook, Parmezaanse kaas, paprikapoeder, oregano, zout en peper.
Roer tot een stevig mengsel ontstaat.
3.
Beignets bakken
Verhit een laag plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Vorm kleine hoopjes van het courgettemengsel en plaats ze voorzichtig in de hete olie.
Bak de beignets 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.
4.
Yoghurtdip maken
Meng in een kleine kom de Griekse yoghurt, citroensap, dille, zout en peper.
Zet de dip in de koelkast tot gebruik.
5.
Serveren
Schik de courgettebeignets op een schaal en serveer met de frisse yoghurtdip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email