200 g groene asperges, in stukjes van 4-5 cm gesneden
3 eieren
150 ml slagroom
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 tl verse tijm of fijngehakte bieslook
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1 el olijfolie
Bereidingswijze:
Voorbereiding van de asperges:
Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de asperges 2-3 minuten. Spoel ze direct af met koud water om de kleur en textuur te behouden. Laat uitlekken.
Vormpjes vullen:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd het bladerdeeg in zes stukken en bekleed de quichevormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem om luchtbellen te voorkomen.
Maken van de vulling:
Klop de eieren en slagroom samen in een kom. Roer de geraspte Parmezaanse kaas, tijm of bieslook, zout en peper erdoor.
Samenstellen van de taartjes:
Verdeel de aspergestukjes gelijkmatig over de vormpjes.
Giet de eimengsel over de asperges tot net onder de rand van het bladerdeeg.
Bakken:
Bak de mini-taartjes in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de vulling stevig.
Serveren:
Laat de taartjes 5 minuten afkoelen voor het serveren. Serveer warm of op kamertemperatuur als voorgerecht of hapje.