Lente-ui Pannenkoekjes

Lente-ui Pannenkoekjes

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 el olijfolie (om te bakken)
  • 1 el gehakte peterselie (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van het beslag:
      Meng het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, suiker, zout en peper in een grote kom.
    • Voeg het ei en de melk toe en roer goed door tot een glad beslag.
  2. Toevoegen van de lente-ui:
    • Voeg de gesneden lente-uitjes toe aan het beslag en meng goed door. De lente-ui moet gelijkmatig door het beslag verdeeld zijn.
  3. Bakken van de pannenkoekjes:
    • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Schep met een eetlepel kleine beetjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin en krokant zijn.
    • Herhaal dit proces met de rest van het beslag, voeg indien nodig extra olie toe aan de pan.
  4. Serveren:
    • Serveer de pannenkoekjes warm, bestrooid met gehakte peterselie en een extra snufje zout en peper, indien gewenst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print