Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Lente-ui Pannenkoekjes
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
150 ml melk
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
1 tl bakpoeder
1 tl suiker
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
2 el olijfolie (om te bakken)
1 el gehakte peterselie (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
:
Voorbereiding van het beslag
:
Meng het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, suiker, zout en peper in een grote kom.
Voeg het ei en de melk toe en roer goed door tot een glad beslag.
Toevoegen van de lente-ui
:
Voeg de gesneden lente-uitjes toe aan het beslag en meng goed door. De lente-ui moet gelijkmatig door het beslag verdeeld zijn.
Bakken van de pannenkoekjes
:
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Schep met een eetlepel kleine beetjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin en krokant zijn.
Herhaal dit proces met de rest van het beslag, voeg indien nodig extra olie toe aan de pan.
Serveren
:
Serveer de pannenkoekjes warm, bestrooid met gehakte peterselie en een extra snufje zout en peper, indien gewenst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email