Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kimchi-pannenkoek (Kimchi Jeon)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g kimchi, fijngehakt
100 ml kimchi-sap (uit de pot)
100 g bloem
50 g rijstmeel (of vervang door bloem)
1 ei
1 lente-ui, in dunne ringetjes gesneden
1/2 tl zout
1/4 tl chilivlokken (optioneel, voor extra pit)
Plantaardige olie (voor het bakken)
Voor de dipsaus
:
2 el sojasaus
1 el rijstazijn
1/2 tl sesamolie
1/2 tl sesamzaadjes
1/2 tl fijngehakte chili of chilivlokken
1 lente-ui, fijngehakt
Bereidingswijze
:
Beslag maken
:
Meng in een grote kom de bloem, rijstmeel, kimchi-sap, ei en zout tot een glad beslag.
Voeg de fijngehakte kimchi, lente-ui en chilivlokken toe. Meng goed door elkaar.
Pannenkoeken bakken
:
Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Giet een pollepel beslag in de pan en verspreid het gelijkmatig om een dunne pannenkoek te vormen.
Bak 3-4 minuten per kant, tot de pannenkoek goudbruin en knapperig is. Voeg indien nodig extra olie toe.
Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
Dipsaus bereiden
:
Meng alle ingrediƫnten voor de dipsaus in een klein kommetje. Roer goed door en zet apart.
Serveren
:
Snijd de pannenkoeken in driehoeken of kleine stukken en serveer met de dipsaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email