Kimchi-pannenkoek (Kimchi Jeon)

Kimchi-pannenkoek (Kimchi Jeon)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g kimchi, fijngehakt
  • 100 ml kimchi-sap (uit de pot)
  • 100 g bloem
  • 50 g rijstmeel (of vervang door bloem)
  • 1 ei
  • 1 lente-ui, in dunne ringetjes gesneden
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl chilivlokken (optioneel, voor extra pit)
  • Plantaardige olie (voor het bakken)
Voor de dipsaus:
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1/2 tl sesamzaadjes
  • 1/2 tl fijngehakte chili of chilivlokken
  • 1 lente-ui, fijngehakt

Bereidingswijze:

  1. Beslag maken:
    • Meng in een grote kom de bloem, rijstmeel, kimchi-sap, ei en zout tot een glad beslag.
    • Voeg de fijngehakte kimchi, lente-ui en chilivlokken toe. Meng goed door elkaar.
  2. Pannenkoeken bakken:
    • Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Giet een pollepel beslag in de pan en verspreid het gelijkmatig om een dunne pannenkoek te vormen.
    • Bak 3-4 minuten per kant, tot de pannenkoek goudbruin en knapperig is. Voeg indien nodig extra olie toe.
    • Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
  3. Dipsaus bereiden:
    • Meng alle ingrediĆ«nten voor de dipsaus in een klein kommetje. Roer goed door en zet apart.
  4. Serveren:
    • Snijd de pannenkoeken in driehoeken of kleine stukken en serveer met de dipsaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print